Založ si blog

 

Naše vzácne životy

 

Začína sa obdobie chladných dní, dažďa a snehových zrážok. Následkom toho pribúda čoraz viac dopravných nehôd na cestách. Keď každý deň počujem o ďalšej nehode kladiem si dookola tú istú otázku. Je to naozaj nutné? Každý deň sa stretávame s nespočetným množstvom nehôd, neexistuje deň, kedy by sa nestala ani jedna havária, ani jeden zrazený chodec alebo cyklista. Neuvedomíme si aké je to zničujúce, až kým sa to netýka nás samých. Môže sa to stať nám, našim blízkym..Chvíľková nepozornosť a v okamihu vyhasína ďalší ľudský život. Je to nepríjemné a bolestivé, ale taktiež je nepríjemná aj pravda, že často si zato ľudia môžu sami. Príliš rýchla jazda, alebo šoférovanie bez bezpečnostného pásu. Vážne si stále myslíme, že bezpečnostný pás sa ma zapínať iba vtedy, keď nám hrozí pokuta?

Keď pôjdete zajtra ráno do práce alebo na nákupy, pozrite sa okolo seba. Všimnite si okoloidúce autá.Zistíte, že je  veľmi málo ľudí, ktorí naozaj bezpečnostný pás používajú pri každej jazde. Nikdy neviete, čo sa môže stať a či vám v tú chvíľu  práve bezpečnostný pás nezachráni život.Ďalším dôležitým aspektom je dodržiavanie povolenej rýchlosti. Každému sa občas stane, že rýchlosť prekročí o pár km/h, ale naozaj je potrebné prekračovať rýchlosť o čísla, z ktorých sa mi až točí hlava?V dnešnej rýchlej dobe sa stále niekam ponáhľame a nič nestíhame. Preto je každý deň veľa nehôd, ktoré nie vždy končia iba zničenými plechmi. Koľko nevinných osôb už zahynulo kvôli jazde ponáhľajúcich sa, nezodpovedných ľudí. Keby sme si všetci dávali trošku väčší pozor, nemuseli by každoročne umierať stovky ľudí. Veď len za minulý rok sa stalo vyše 15 000 dopravných nehôd. Nie je  už toto číslo vhodné na zamyslenie sa?.

Mali by sme si uvedomiť, že niekedy stačí vyraziť z domu trošku skôr, aby sme sa toľko neponáhľali a pri každej jazde sa pripútať bezpečnostným pásom a možno by počet nehôd postupne klesol. Niekedy stačí byť iba viac opatrný a zodpovedný. Nestavať sa k šoférovaniu ako k hraniu s autíčkami, keď sme ešte boli malé deti. Nie sme predsa na žiadnych pretekoch. Silu ľudských životov si musíme vedieť vážiť..

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 360x
Priemerná čítanosť článkov: 360x

Autor blogu

Kategórie

Archív